کبـــد: کبد در بدن وظایف بسیاری دارد، اما مهمترین کار آن سم زدایی است.
تقـــوا: تقوا در زندگی انسان نقش های بسیاری دارد، اما یکی از مهمترین آثارش گناه زدایی است.
—————————————-
کبـــد: به عبارت دیگر،کبد هر ماده سمی و مضر را که وارد بدن می شود، با روش های مختلف و به وسیله آنزیم هایی که در خود دارد، خنثی و بعد مواد غذایی فیلتر شده را وارد جریان خون میکند.
تقـــوا: به عبارت دیگر، تقوا هر گناه و ناهنجاری را که وارد زندگی می شود، به وسیله خود مراقبتی خنثی، و سپس امور معنوی و لوازم بندگی را وارد جریان زندگی می کند.
—————————————-
کبـــد: بنابراین به طور معمول سمی وارد جریان خون نمی شود مگر اینکه دوز و مقدار آن زیاد باشد و از ظرفیت سم زدایی کبد بیشتر شود.
تقـــوا: بنابراین به طور معمول گناهی وارد زندگی نمی شود مگر اینکه دوز و مقدار خود مراقبتی کم باشد و از ظرفیت گناه زدایی انسان کاسته شود.
—————————————-
کبـــد: یا سمی باشد که آنزیم های خنثی کننده آن در کبد وجود نداشته باشد که در این صورت هم اول به خود کبد آسیب می زند.
تقـــوا: یا گناهی باشد که عوامل خنثی کننده آن در انسان تقویت نشده باشد که در این صورت همه افراد خانواده آسیب خواهند دید.
—————————————-
کبـــد: در این دوحالت مسمومیت ایجاد خواهد شد.
تقـــوا: در این دوحالت مسمومیت روحی و روانی ایجاد خواهد شد.
—————————————-
کبـــد: ضمن اینکه اگر در موارد جزیی سمومی که وارد بدن می شوند تغییراتی در سیستم خون و لنف مایعات بدن ایجاد کنند، با کمک کلیه ها و از راه ادرار دفع می شوند.
تقـــوا: ضمن اینکه اگر در موارد جزیی گناهی که وارد زندگی می شود تغییراتی در سیستم رفتاری و خلق و خوی انسان ایجاد کند، با کمک توبه و اخلاق حسنه برطرف می شود.
—————————————-
کبـــد: بنابراین دیگر سمی در بدن وجود ندارد که بخواهیم آن را سم زدایی کنیم.
تقـــوا: البته زمینه های بروز گناه در زندگی به شدت وجود دارد که در این صورت می بایست زمینه زدایی کنیم.
—————————————-
کبـــد: برخی مواد غایی هم حاوی آنتی اکسیدان ها هستند که از ایجاد رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند. رادیکال های آزاد با مصرف سرخ کردنی ها، غذاهای فوری (فست فود)، آب و هوای آلوده و… در بدن افزایش می یابند.
تقـــوا: برخی اعمال و خود مراقبتی ها هستند که از ایجاد رادیکال های (کانال های) گناه جلوگیری می کنند. رادیکال های گناه با صرف زمان در فضاهای بی خیالی و هم نشینی با آدم های هوایی افزایش می یابند.
—————————————-
کبـــد: آنتی اکسیدان ها به وفور در میوه ها و سبزی های رنگی مانند انار، آلبالو، انگور قرمز، توت قرمز، آب پرتقال و سبزی هایی مثل گوجه فرنگی، پیاز، کرفس، سیر، کلم بروکلی و مواد غذایی همچون ماهی و میگو و نوشیدنی هایی چون چای سبز یافت می شوند.
تقـــوا: خودمراقبتی در افکار و نیات و نگاه و نگار آدمی و نیز در ریزترین رفتارهای روزانه قابل انجام است.
—————————————-
“حسن مددخانی”
*بخش کبد از هفته نامه تخصصی سلامت گرفته شده است و بخش تقوا مبتنی بر آموزه های قرآنی و اخلاقی است.